Здравейте, сега открих,че на директорката на детската градина не е променен кода от стария КИД и НКПД към новите от 2011г. През 2016г. при делегиране на  градините от селата на общината,  персонала им беше прехвърлени по чл.123 към детската градина, на която тя си беше директор, но кодовете пак са си останали същите.  Не е имало проблем с декл.1, минаваше си без проблем и не е сигнализирала за грешка програмата.Промяната не касае МОД и явно заради това не е имало проблем.Въпроса ми е , че сега я освобождават и не знам дали ще се приеме уведомлението със сегашните кодове, защото в справката за актуалните ТД излизат старите кодове.
 А самата заповед за освобождаване с коя дата да се издаде, защото старата директорка я освобождават и нея от 17.08. и тя не може да подпише заповедта.
  Благодаря!
 Лошото е,че никой от комисията не го интересува дали този човек има нужните знания и опит.
 Тях ги интересува да има само директор.
Наша детска учителка спечели конкурс за директор на детската градина и ще бъде назначена от Общината на 17. 08. 2020 год. От коя дата трябва да си подаде молба за напускане и как по точно да я попълни. Трябва ли към нея да се прикрепи протокола от спечеленият конкурс и правилно ли ще е да я освободим по чл. 325 ал. 1 т. 8. Може ли уведомлението за напускане да го подадем от
18. 08. 2020г.
Може ли работодателят да обяви  престой за определено време в детската градина при условие,че има заповед от МЗ за спиране на работа на детски градини. Всички служители ползваха по заповед на работодателя половината си отпуска, но някои служители няма да имат вече платен отпуск, а не можем да ги накараме да си пуснат неплатен отпуск.
Наша служителка, която е готвач е в продължителен болничен. Имаме служителка, която е назначена за огняр и искаме с нейно съгласие да я преназначим на готвач до завръщане на титуляра, но да получава заплатата само за готвач. Правилно ли ще е да я назначим с допълнително споразумение съгл. чл.119 по чл. 68, ал.1, т.3. или по чл.259.
 При подаване на ДС в НАП в т.12 на уведомлението какъв срок да посочва след като не знаем кога ще си дойде титуляра и как ще го прекратим след като се завърне титуляра.
 През 2016г. се създава детска градина. Подадох декларация 15 от ЗЗБУТ. Същата е приета, но открих, че съм сгрешила при разбивката на брой лица по години в т.10.1. Иначе общия брой лица по трудово правоотношение е верен.
Притесних се и Ви моля за помощ, защото не видях никъде в указания как може да се коригира тази декларация.
Колеги начислихте ли новите заплати на учителите от 01 януари или изчаквате МОН.
Проблема е,че не трябваше да я освобождаваме от допълнителната и длъжност и да не пускаме допълнително споразумение за 8 ч. към основния трудов договор, а да си остане както е била на два договора -основен и допълнителен. Болничният е без прекъсване от миналия месец и продължава до м.03
Основният трудов договор е регистриран с код 0 и основанието е 01 от справката за актуалното състояние, а на допълнителният, от който я освободихме основанието е 10 от справката. Трябва да върна всичко, както е било в началото-един основен и един допълнителен
Лицето е назначено на два договора на 4ч. От 01.02. е освободено от допълнителния трудов договор и е подадено уведомление за прекратяването му.
За постоянният договор е подадено уведомление с код допълнително споразумение и заплатата му, която ще получава вече на 8ч.
Грешно сме ги подали, защото лицето от миналия месец е в болнични и от НОИ ме посъветваха да коригирам уведомленията. Как да го направя-дали да залича уведомленията и как се прави. Новак съм и ме е страх да не сбъркам.
Защо НАП не ми приема декларация 1 и 6 за м. януари 2017г. Като подавам декларацията  годината ми излиза 2016г.
От 01.01.2017г. написах допълнителните споразумения на служителите ни, които са на МРЗ, а те повечето са на такава. Вчера разбрах, че работодателите обжалвали постановлението на МС за увеличаване на работната заплата на 460,00лв. Вярно ли е? Как се постъпва в такъв случай. Трябва ли да начисля новите заплати или да изчакам и да не пускам споразуменията? Все още съм нова и искам да обменя опит. Благодаря Ви предварително.
Със заповед във връзка чл. 154 и чл. 144 т. 5 КТ и представена форма за отработени дни и часове и чл. 262 ал. 1т. 3 КТ служител работи на официален празник. Заплатата му е 625лв. бруто. Може ли да ми помогнете колко пари да му начисля за месеца.
Връчено предизвестие от работодателя на 29.07.2016г. ,че лицето се освобождава от 10.08.2016г. Лицето по КТД има право на два месеца предизвестие за освобождаване. До 10.08.2016г. лицето работи. За колко работни дни трябва да му се изчисли обезщетението за не спазено предизвестие от работодателя.
Лицето работи на 4ч. , като учител и на втори допълнителен трудов договор на 4ч. като помощник възпитател при един и същи работодател. Възнагражденията му се  начисляват на два отделни фиша. Същата придобива право на пенсия като учител.
Въпроса ми е и по двата трудови договора ли трябва да се освободи и базата за обезщетението по чл. 222 т. 3 също ли от тях трябва да се изчисли.



и работодателя и длъжността са същите, но понеже градините остават нас ни слагат в друга дейност където има свободни бройки,  а ще работим същата работа.
не същата ми е длъжността.
от 01.01 градините трябваше да преминат към градските градини, които са на делегиран бюджет , но точката за разглеждане и гласуване от общинския съвет за това беше изтеглена, но преди по рано от това с решение на общ. съвет се приема нова щатна структура в която аз и гл.счетоводител на образованието не фигурираме и се получава един парадокс градините ги има, а нас ни няма в щатното. Затова питам правилно ли ни преназначават по чл.70 ал.1